Jobba som stafettsjuksköterska och utvecklas i din roll

Det kan finnas många anledningar till att du är missnöjd med din nuvarande arbetssituation. Kanske är du inte helt nöjd med din arbetsgivare och hur denne förhåller sig i vissa frågor? Eller så kanske du känner att du inte får en rimlig lön för mödan? Oavsett orsak kan du välja att istället jobba som stafettsjuksköterska och fortsätta att utvecklas i din yrkesroll.

Genom att gå till ett bemanningsföretag och ta anställning där kan du ta nästa steg i din karriär. Du får en personlig kontakt på bemanningsbolaget som hjälper dig att hitta uppdrag som passar din kompetens och profil samt dina önskemål. För många sjuksköterskor känns det som en ren lyx att plötsligt ha någon annan som sköter detta letande efter jobb åt en. Det är nämligen långt ifrån alla som tycker det är roligt att behöva söka ett nytt jobb, utöver att sköta sitt ordinarie arbete.

Och genom att bli stafettsjuksköterska kan du få ett uppdrag hos en vårdgivare som matchar dina önskemål. Uppdraget ifråga kan vara kortare eller längre och på heltid eller deltid. Matchningen görs nämligen utifrån dina önskemål samt din kompetens och vårdgivarens behov, som vi har nämnt ovan. Du kan därmed få ett skräddarsytt uppdrag som passar dig som handen i handsken och ger dig en bra balans mellan ditt arbete och din fritid.

Tryggt att arbeta som stafettsjuksköterska

Det finns vissa betänkligheter som vissa har inför att bli stafettsjuksköterska. Ofta rör det sig dock om rena myter och nidbilder. Vi kan därför ge dig en bättre bild av verkligheten genom att spräcka hål på några myter här och nu:

  • Man behöver inte vara extremt anpassningsbar och kunna hoppa in precis när som helst. Du kan istället vara kräsen och välja själv vilka uppdrag du vill ta dig an. Du får därmed mycket flexibilitet och frihet. Dessa valmöjligheter är en stor anledning till att bli stafettsjuksköterska istället för att arbeta direkt för en vårdgivare.
  • Du får också en marknadsmässig lön som många gånger är högre än den lön som du har idag.
  • Du har också ett stort socialt skyddsnät och erbjuds ofta pensionslösningar av olika slag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *