Att tänka på vid val av företagsabonnemang

Behoven mellan en privatperson och ett företag kan skilja sig när det kommer till abonnemang och därför erbjuder många operatörer speciella företagsabonnemang. Bra att veta är att dessa kan skilja sig en hel del även mellan dom olika operatörerna som erbjuder det, så det kan vara värt att tänka på några saker innan man tecknar ett abonnemang till företaget.

Hur ser behovet ut?

Det första man bör göra om man ska teckna ett företagsabonnemang är att fundera på hur behovet egentligen ser ut. Det är dumt att betala för mer än man behöver, samtidigt som det även kan vara dumt att snåla.

Fundera på hur mobilanvändandet inom företaget ser ut – sker den mesta kontakten via samtal eller kanske mail? Vid det förstnämnda kan det vara värt att välja en operatör som till exempel erbjuder fria samtal till andra telefoner inom företaget. Kommunicerar man mest via mail och arbetar digitalt på andra sätt kan det vara bra med ett abonnemang med mycket eller till och med obegränsad surf.

Bindnings, – och uppsägningstid

En annan sak som kan vara värd att tänka på och kolla upp är vad olika företagsabonnemang har för bindnings, – och uppsägningstider. Hos en del binder man upp sig under en viss period när man tecknar ett abonnemang, vilket också gör det svårare att byta om man inte känner sig nöjd eller om behovet skulle förändras.

Teknisk support

För många företag är det viktigt att telefonin fungerar felfritt men dessvärre är det inte alltid den gör det. Det kan uppstå olika typer av problem och då kan det vara bra om det finns tillgång till teknisk support för det företagsabonnemang man väljer. En del erbjuder support via chatt, där man snabbt kan få svar på frågor och funderingar. Andra har telefon, – eller mailsupport så här kan man fundera på vad man föredrar.

Jämför och teckna företagsabonnemang

Det finns flera saker att tänka på när man ska teckna ett företagsabonnemang och det kan löna sig att jämföra olika operatörer och erbjudanden. För att hitta något som passar det egna företaget kan man, förutom dom ovan nämnda punkterna, även kolla närmare på följande:

  • Priser
  • Täckning

När man hittat ett abonnemang som passar företaget är det bara att teckna – vilket man vanligen kan göra direkt på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *