Flytta i Göteborg – med eller utan flyttfirma?

Göteborg är en stor stad och här äger många typer flyttar rum dagligen. Vissa väljer att göra det själv, privatpersoner så väl som företag, och andra föredrar att anlita en flyttfirma. För den som inte är helt säker följer för, – och nackdelar med båda alternativen – samt några saker som kan vara avgörande för vilket alternativ som passar bäst.

Flytta på egen hand

Det finns givetvis inget som säger att det inte går att flytta på egen hand men det är bra att vara förberedd på att det är ett både tungt och ofta tidskrävande jobb. Att göra det helt själv är dock uteslutet i dom flesta fall, då möbler så som soffor, matbord och liknande är tunga och otympliga att bära själv.

Den som bestämmer sig för att flytta utan flyttfirma behöver alltså kontakta vänner eller släktingar och be dessa om hjälp.

Med flyttfirma

Att anlita en flyttfirma vid en flytt har flera fördelar – inte minst att det tunga och slitsamma arbetet inte behöver genomföras. Någon annan sköter helt enkelt flytten och det brukar i regel flyta på snabbt och smidigt.

För de som har ett stort bohag och kanske många stora och otympliga möbler kan det dessutom vara svårt att själv genomföra flytten på ett säkert sätt. En flyttfirma har rätt utrustning för att flytta alltifrån lätta stolar till tunga pianon och det kan faktiskt vara nödvändigt att anlita hjälp.

Den som väljer att anlita en flyttfirma kommer dessutom ha tryggheten i att bohaget är försäkrat under flytten, så ifall något trots allt skulle gå sönder så ges ersättning för det.

Att tänka på för den som ska anlita flyttfirma i Göteborg

Det är inga problem att hitta en flyttfirma i Göteborg – det finns ett stort utbud men det kan vara bra att tänka på några saker innan man väljer en. En första sak är givetvis att kolla närmare på utbudet och ta kontakt med några aktiva firmor i Göteborg för att be om offerter för att enkelt kunna jämföra priset.

Därefter kan det även bara smart att jämföra olika tjänster för att hitta någon som erbjuder det man har behov av. En flyttfirma kan erbjuda mer än att bara genomföra själva flytten, bland annat:

  • Flyttpackning och uppackning
  • Demontering och montering av möbler
  • Magasinering
  • Flyttstädning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *