Vägspegel – ett billigt och effektivt sätt att öka trafiksäkerheten

En vägspegel är särskilt framtagen för att höja säkerheten i trafiken där detta kan behöva göras. Det kan till exempel röra sig om farliga och olycksdrabbade korsningar samt vägar där förarens sikt är mer eller mindre skymd. En vägspegel är perfekt vid utfarten. Spegeln är utplacerad på ett strategiskt sätt och ger dig som förare ett brett perspektiv. Detta gör att du enkelt kan fatta bättre beslut i trafiken och att antalet olyckor därmed minskas. Därmed erbjuder dessa speglar ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att spara liv.

Det händer nämligen titt som tätt att korsningar och andra sträckor på vägarna skyms av träd eller byggnader av olika slag. Det kan också vara så att vinkeln på vägen skapar blinda vinklar. En välplacerad vägspegel ger dig som förare den information som krävs för att du ska kunna läsa av situationen på rätt sätt.

Utfartsspegeln är en slags vägspegel

Du kanske har flera blinda vinklar på och omkring din uppfart? I sådana fall kan det vara rent av livsfarligt att köra in och ut till/från utfarten! Men detta behöver faktiskt inte vara ett så så ort problem som du kanske tror. Genom att använda en vägspegel kan du nämligen göra din utfart betydligt säkrare att använda.

Det finns nämligen särskilda utfartsspeglar som är speciellt framtagna för just detta ändamål. Genom att införskaffa en sådan kan du lätt och smidigt använda din utfart på det sätt som den är tänkt att användas. Detta utan att behöva oroa dig för att krocka med något, eller än värre – med någon!

Därför bör du införskaffa en utfartsspegel

Anledningarna till att du kan vilja införskaffa en utfartsspegel är flera. De kokar dock ner till en och samma sak: det är inte alltid helt enkelt att se vad som händer kring utfarten. Bilens sidospeglar ger kanske inte alltid hela bilden av detta. Därför kan det finnas skäl att montera en särskild spegel vid infarten. Detta för att minska antalet döda vinklar och göra det säkrare att använda utfarten.

När du väljer ut en spegel för detta ändamål bör du ha följande faktorer i åtanke:

  • antalet blinda vinklar
  • hur högt upp spegeln är tänkt att sitta
  • hur stor spegel du behöver – ju större spegel, desto längre kan du se i den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *