Digitala gåvokort blir allt viktigare för svenska e-handlare

Det är ökänt svårt att välja ut en gåva till någon. Efter att ha ägnat några timmar åt att försöka välja vet du kanske fortfarande inte om mottagaren kommer gilla sin present eller ej. Därför är digitala gåvokort så smidiga att använda – genom att köpa ett sådant får du som ska köpa presenten en hel del hjälp på traven. Detta då du kan låta mottagaren välja ut sin gåva utifrån de ramar som sätts av gåvokortet ifråga.

Vad är digitala gåvokort och hur fungerar de?

Digitala gåvokort är precis vad de utger sig för att vara – dessa kort kan användas för att ge bort till personer som gåvor. Det finns flera olika varianter av dessa kort och de kan dessutom levereras på något av flera olika sätt. Vanligast är dock att de skickas via e-post till antingen dig som har köpt kortet eller till mottagaren.

Allt du som köpare behöver göra är att:

  1. Besöka en sajt som säljer digitala gåvokort.
  2. Välja ut ett av dessa kort som du vill ge till någon.
  3. Betala för kortet, motta det och ge bort det till någon du tycker om.

Mer komplicerat än så här är det faktiskt inte!

Därför föredrar många konsumenter att köpa dessa kort

Anledningarna till att många konsumenter föredrar att köpa dessa kort framför andra gåvor varierar såklart från fall till fall. Rent generellt handlar det dock framför allt om att dessa kort är så pass mångsidiga och kan användas nästan oavsett tillfälle. Det är svårt att tänka ut en situation då en gåva av detta slag inte lämpar sig särskilt väl.

Om vi för sakens skull ska bryta ner detta skäl i lite fler beståndsdelar handlar det om att:

  • Det går att välja gåva utifrån tillfälle och budget – det finns flera olika varianter att välja bland.
  • Som köpare av gåvokortet behöver du inte oroa dig för att mottagaren kanske redan har produkten ifråga och att din gåva blir en dubblett.
  • Mottagaren kan använda kortet när som helst för att lösa in detta mot en specifik gåva.

Därför är dessa kort så fiffiga!