WordPress hemsida

Att bygga en WordPress-blogg är enkelt om du vet hur. WordPress är gratis och öppen källkod innehållshanteringssystem baserat på PHP och i kombination med en MySQL- eller Oracle-databas. Några av de populära teman som finns tillgängliga för WordPress är teman som Genesis, som ger en enkel, grundläggande mall för alla Genesis-sidor. Andra populära teman är Warrior-temat, det förtrollade temat och everything-pakettemat. Ytterligare teman kan köpas eller skapas via ett WordPress-plugin-program.

WordPress plugin

WordPress har ett ”All In One SEO Pack” plug-in som ger bra funktionalitet för att optimera din blogg för sökmotorer. Sökmotoroptimering är avgörande i alla framgångsrika bloggar. Det viktigaste steget för en framgångsrik blogg är att bygga länkar från andra välrenommerade webbplatser, samt bakåtlänkar från myndighetsbloggar och webbsidor. Dessutom popularisera din blogg med sociala bokmärken och inlämning till alla stora sökmotorer som Google och Yahoo.

Användargränssnittet i WordPress är mycket användarvänligt och är okomplicerat. Om du befinner dig med förlust när du startar din första WordPress-blogg är det bästa rådet att köpa en handledning eller manual som hjälper dig genom processen och ger stöd. Många tutorials är tillgängliga online. Du måste registrera ett nytt användarkonto för att skapa och lösenordsskydda din blogg. Registreringen är enkel och snabb och kräver inget kreditkort, ett PayPal eller en Wooster-e-postadress.

Så hittas fakta inom allt om juridik

Så hittas fakta inom allt om juridik

Har du ett allmänt intresse för juridik, vill studera till advokat eller förstå yrket bättre? Via dessa informationskanaler hittas allt om juridik.

Sveriges Domstolar

På Sveriges Domstolars hemsida finns information från Sveriges:

  • Domstolar
  • Nämnder
  • Myndigheter inom området

Då det är en myndighet som driver sidan blir den mycket pålitlig och kan anses vara opartisk. Här finns allt om juridik utifrån ett domstolsperspektiv. Det går exempelvis att läsa om hur en domstolsförhandling går till, vad skilsmässa och adoption innebär rent juridiskt samt hur ansökan om uppehållstillstånd sker.

Sveriges Domstolar passar dig som vill lära dig mer om domstolsväsendet i Sverige. Webbplatsen är mycket användbart som en faktabas för de som vill förstå domstolarnas arbete.

Allmänna bloggar

Inom allmänna bloggar hittas både fakta, inspiration och personliga levnadsöden. Vad som presenteras beror helt på vem som driver bloggen och dess syfte. Ett exempel inom denna kategori är Juridiken.org vars blogg innehåller artiklar inom allt om juridik. Artiklarna är faktabaserade och vänder sig primärt till privatpersoner som anser att juridik är ett snårigt och svårt område. Med ”enkelt språk” och exempel presenteras olika aspekter inom området.

Allmänna bloggar passar dig som är intresserad av juridik och vill få en mer personlig prägel på den information som finns. Här kan specifika rättsfall diskuteras likväl som vardagen för en advokat presenteras.

Wikipedia har allt om juridik

Wikipedia har kortfattade och faktainriktade artiklar inom allt om juridik. Här finns både allmänna artiklar om området samt fördjupande artiklar. Alla artiklar är granskade och är rent faktabaserade. Här finns alltså inte några personliga åsikter eller värderingar.

Wikipedia passar dig som önskar få en bred överblick över ämnet. Det är en primär faktakälla vid skolarbeten tack vare att dess artiklar ger sådan bredd. Däremot är det inte en sida att besöka för de som vill lära sig mer om yrket som advokat eller förstå domstolsväsendet. Här ”skrapar” man bara på ytan inom dessa områden.

Studera.nu – Vill du studera?

Vill du studera något inom juridik? Är målet att bli advokat? Studera.nu är den samlingsportal för olika studier i Sverige. Här går det att ställa olika utbildningar mot varandra, se vad som krävs för att komma in på dessa och hur stor chansen är att få jobb efter utbildning.

Studera.se passar dig som vill studera inom juridik.

Fortsatt pipelinekonstruktion och lägre energipriser förväntas

Vita Huset planerar att signera en verkställande order nästa vecka som syftar till att minska regelbördan, sporra pipelinekonstruktion mellan delstater och minska energikostnaderna i USA.

Initiativet uppstod efter att det planerade bygget av den 200 kilometer Constitution Pipeline från Pennsylvania till New York kommit av sig. Projektet blockerades av staten New York varpå en utdragen juridisk process mot Federal Energy Regulatory Commission (FERC) följde. FERC hade gett grönt ljus för projektet redan 2014 och därefter 2016. New York vägrade dock att utfärda ett vattentillstånd, något som var nödvändigt för att pipelinen skulle kunna byggas. Tjänstemännen från Vita huset har antytt att administrationens bredare mål är att sänka energipriserna genom att påskynda transporten av naturgas och att bekräfta USA:s ”energidominans” i världen. Denna formulering framträdde flera gånger i ett tidigare utkast till ordern. Ledare bland energibolagen är optimistiska kring utsikterna för ytterligare pipelineprojekt. Det ligger i President Trumps intresse att energipriserna sjunker. Han har kritiserat OPEC och dess inverkan på högre priser via Twitter minst 12 gånger.

Nordzucker stänger ner svensk anläggning

Tysklands näst största sockerraffinerare Nordzucker kommer att stänga sin sockerfabrik i Arlöv i Sverige och koncentrera den svenska produktionen till fabriken i Örtofta. Det innebär att ett antal arbetstillfällen försvinner, meddelade företaget. Nordzucker kommer också att investera 100 miljoner euro för att bli mer konkurrenskraftiga i Sverige, tillade företaget utan att ge några detaljer om kapaciteten vid de två andra anläggningarna. Bolaget sade dock att produktionskapaciteten i Sverige skulle förbli oförändrad. En talesman för Nordzucker sade att beslutet var en del av en strategisk plan för att öka effektiviteten i Sverige. Programmet kommer att slutföras av 2021 och omfattar både nya produktionsmetoder och ny teknik. Enligt bolaget innebär det även investeringar i miljöskydd.

De första stegen har redan tagits med en omfattande modernisering av Örtoftas sockerfabrik, som ska slutföras före början av bearbetningssäsongen 2019, sade Nordzucker. Europas sockerindustri genomgår en omstruktureringsperiod. Industrin försöker möta de utmaningar som de låga priserna innebär på en avreglerad sockermarknad.